Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΟΥ ΜΑΡΑΚΕΣ
Στις 10 Δεκεμβρίου σε σύνοδο υπό την αιγίδα του ΟΗΕ υπερψηφίστηκε το σύμφωνο για τη μετανάστευση. Βέβαια δεν είναι αυτό δεσμευτικό για τις χώρες υποδοχής, όμως η έγκρισή του από κάποιες χώρες, όπως η Ελλάδα, καθιστά τρόπον τινά υποχρεωτική την εφαρμογή του σ' αυτές, αν ισχύει ακόμη η κοινή λογική και η στοιχειώδης εντιμότητα.
Το σχέδιο επεξεργαζόταν επί διετία επιτροπή του ΟΗΕ και, όπως έχει αναγραφεί στον τύπο, ως στόχο έχει να συμβάλει στη ρύθμιση των παγκοσμίων μεταναστευτικών ροών. Γίνεται στο σύμφωνο αναφορά σε θεμελιώδεις ανθρωπιστικές αρχές, στα δικαιώματα των μεταναστών και την αναγνώριση της εθνικής κυριαρχίας. Το τελευταίο δεν είναι σαφές. Υπονοεί άραγε την εκ μέρους των μεταναστών αποδοχή της εθνικής κυριαρχίας των γηγενών κατοίκων; Και ενώ τηλεγραφικές είναι οι ειδήσεις επί του περιεχομένου του συμφώνου, τα σχόλια γύρω από τη στάση που τήρησαν κατά την ψηφοφορία οι συμμετέχουσες χώρες είναι άκρως αναλυτικά και δριμύτατη η κριτική, που ασκήθηκε από τον τύπο κατά των χωρών που καταψήφισαν το σύμφωνο.
Κατ' αρχήν ας εξετάσουμε τη στάση που τήρησαν οι χώρες - μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας. Εκ των πέντε, ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα, Ηνωμένο Βασίλειο και Γαλλία, μόνο η πρώτη καταψήφισε το σύμφωνο. Αυτό στάθηκε αρκετό, ώστε σχολιαστές αντιτιθέμενοι στη διόγκωση των μεταναστευτικών ροών να θεωρήσουν τον Αμερικανό πρόεδρο ως αμύντορα των εθνών εναντίον της σαρωτικής νέας τάξης πραγμάτων, η οποία όντως στοχεύει στον αφανισμό της ιδιοπροσωπείας των εθνών του πλανήτη. Η πρόοδος των εργασιών για την όρθωση τοίχους κατά μήκος των νοτίων συνόρων των ΗΠΑ θεωρείται από σχολιαστές επιπόλαια κρίνοντες τα πράγματα ως έμπρακτη απόδειξη της αποφασιστικότητας του νυν προέδρου να διαφυλάξει το νεοσύστατο στην ιστορία αμερικανικό έθνος! Λογαριάζουν αγνοώντας τη δύναμη και τις διασυνδέσεις του οργανωμένου εγκλήματος. Πόσο όμως απασχόλησε αυτούς, που τρέφουν φρούδες ελπίδες, το ότι οι ΗΠΑ εξακολουθούν να σπέρνουν πολέμους σε πολλές περιοχές του πλανήτη και να συντελούν τα μέγιστα με τους Ευρωπαίους εταίρους τους στην εξαθλίωση των πολιτών πολλών εθνών, με συνέπεια το διαρκώς ογκούμενο κύμα προσφύγων από εμπόλεμες χώρες και μεταναστών από καταληστευόμενες; Εντύπωση προκαλεί η υπερψήφιση του συμφώνου από τη Ρωσία! Ίσως κάποτε η Κίνα επωφεληθεί απ' αυτό για να μετακινήσει εκατομμύρια πολιτών της στην αραιοκατοικημένη Σιβηρία αναζητώντας ζωτικό χώρο για τον ασφυκτιούντα υπερπληθυσμό της! Οι κυβερνήσεις των δύο ευρωπαϊκών χωρών παρέμειναν πιστές στην πολιτική της ανεξέλεγκτης εισόδου ξένων, παρά τα ογκούμενα προβλήματα στις κοινωνίες τους εκ της ροής. Και ναι μεν η Αγγλία, λόγω της παραδοσιακής προσήλωσης στο «αστικό δημοκρατικό ιδεώδες» δεν παρέχει τη δυνατότητα ανόδου, προς το παρόν, σε ολοκληρωτικά κόμματα, η Γαλλία όμως αντιμετωπίζει την έξαρση. Στις παραπάνω να προσθέσουμε μεταξύ των χωρών που υπερψήφισαν το σύμφωνο τη Γερμανία, με τη Μέρκελ να παλεύει με νύχια και με δόντια για την υπερψήφιση (περιοδικό Focus), ενώ στην χώρα αυτή το αυγό του φιδιού έχει εκ νέου εκκολαφθεί. Επίσης την Τουρκία, τη Βοσνία και την Αλβανία, για τις οποίες είναι ευνόητη η θετική ψήφος λόγω του θρησκεύματος της συντριπτικής πλειοψηφίας των εισερχομένων.
Απλό ερώτημα, που αποφεύγεται να τεθεί είναι: Δεν θα ήταν προτιμότερο κάποια επιτροπή του δύσμοιρου ΟΗΕ να συζητήσει το φοβερό πρόβλημα που προκαλούν οι πολεμικές συρράξεις και η άγρια εκμετάλλευση, για τις οποίες υπαίτιες είναι κυρίως οι χώρες - μόνιμα μέλη του Συμβουλίου της; Ρητορικό το ερώτημα, καθώς όλοι γνωρίζουμε ότι είναι ανέφικτο να σταματήσουν τόσο οι πόλεμοι, όσο και η εκμετάλλευση. Τώρα η νέα τάξη, που όπως γράψαμε επιδιώκει τον αφανισμό της ιδιοπροσωπείας των εθνών, δείχνει το άγριο πρόσωπο ακόμη και στους μέχρι τώρα προνομιούχους λαούς, οι οποίοι απολάμβαναν τα αγαθά εκ της καταλήστευσης των φτωχών και καταφρονεμένων και σιωπούσαν για τα τρομακτικά δράματα που εκτυλίσσονταν σ' όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη. Ακόμη και τώρα οι πλείστοι δεν νοιάζονται για το δράμα των αποκλήρων, την ησυχία τους μόνο επιθυμούν, ώστε να συνεχίσουν να απολαμβάνουν! Αν όλοι οι αντιτιθέμενοι στο σύμφωνο, και δηλώνω ότι είμαι ένας απ' αυτούς, στοχεύαμε στη ρίζα του κακού, ο αγώνας θα είχε ηθική βάση. Σήμερα ελάχιστοι πείθουν για την προς τον συνάνθρωπο αγάπη τόσο μεταξύ των υπερμάχων όσο και μεταξύ των άλλων που αντιμάχονται το σύμφωνο.
Οι χώρες που, πέραν των ΗΠΑ, καταψήφισαν το σύμφωνο είναι: Βραζιλία, Αυστραλία, Δομινικανή Δημοκρατία, Ισραήλ, Δανία, Ελβετία, Ιταλία, Βουλγαρία, Αυστρία, Κροατία, Σλοβενία, Τσεχία, Σλοβακία, Πολωνία και Ουγγαρία. Κάποια σχόλια: Η Αυστραλία τρέμει την αθρόα συρροή μεταναστών από τη Νοτιοανατολική Ασία. Οι επικριτές αποδίδουν την αρνητική ψήφο στον «δεξιό», άρα εθνικιστή κατ' αυτούς πρωθυπουργό. Ίσως λοιπόν στο μέλλον η χώρα αυτή αλλάξει γνώμη. Το ότι η εξωτερική της πολιτική ταυτίζεται με εκείνη των ΗΠΑ ανεξάρτητα από την εκάστοτε κυβέρνηση, μένει ασχολίαστη. Η τακτική του Ισραήλ έναντι των μεταναστών είναι πάγια. Οι κυβερνώντες τον «εκλεκτό λαό» δεν επιθυμούν να υποστεί αυτός την παραμικρή αλλοίωση! Οι άλλοι λαοί πρέπει να αφανιστούν, για να αυξηθούν τα υπερκέρδη των αγρίων τραπεζιτών, οι σημαντικότεροι από τους οποίους δεν είναι ούτε Μογγόλοι ούτε Κογκολέζοι! Και εμείς έχουμε στηρίξει τις ελπίδες στη σύσφιξη των σχέσεων με το κράτος, που έχει κλεισμένους στη «φυλακή» της Γάζας εκατομμύρια Παλαιστινίων! Οι ευρωπαϊκές χώρες που καταψήφισαν το σύμφωνο δέχθηκαν άγρια την κατηγορία και απροκάλυπτη εκδήλωση εθνικισμού! Βλέπουμε ότι με τον «κακό» Όρμπαν, που αυτοπροβάλλεται ή τον προβάλλουν ως προασπιστή του «χριστιανικού» πολιτισμού της Ευρώπης, του πολιτισμού δηλαδή του δουλεμπορίου, της αποικιοκρατίας και της άγριας εκμετάλλευσης συντάσσονται και αρκετές από τις χώρες που διετέλεσαν υπό κομμουνιστικό καθεστώς και οι οποίες σήμερα στηρίζουν χωρίς τον παραμικρό δισταγμό την αμερικανική πολιτική κατά της Ρωσίας. Εν πολλοίς λογική η ψήφος τους, καθώς το ιδεολόγημα περί πολυπολιτισμικών κοινωνιών εξασθενίζει και χάνει έδαφος ακόμη και σε ανοικτές χώρες, όπως η Σουηδία. Η Ευρώπη με ή χωρίς το σύμφωνο είναι καταδικασμένη να δεχθεί κατακλυσμό μεταναστών, ο οποίος θα προκαλέσει έντονες κοινωνικές αναταραχές. Στο απυρόβλητο των επικρίσεων για εθνικισμό βρίσκεται για μία ακόμη φορά η Ελβετία, η χωρά κλεπταποδόχος των απατεώνων απανταχού της γης. Αυτή πρέπει να διαφυλαχθεί πάση θυσία από την πρόκληση οποιασδήποτε κοινωνικής αναταραχής.
Το σημαντικό ερώτημα, που αφορά στη χώρα μας είναι: Γιατί δεν συντάχθηκε με τη θέση των ΗΠΑ και η κυβέρνησή μας, η άκρως δουλική προς την φαινομενικά υπερδύναμη; Η απάντηση απλή. Η μετανάστευση στο ευρωπαϊκό έδαφος αφήνει παγερά αδιάφορη την κυβέρνηση των ΗΠΑ. Εκείνο που απαιτεί είναι εμείς να είμαστε πειθήνιοι στα κελεύσματά της. Έτσι υπογράψαμε τη συμφωνία των Πρεσπών κατά διαταγή, παραβλέποντας ότι οι προς βορράν γείτονές μας έκλεισαν τα σύνορα όχι βέβαια αυτοβούλως, αλλά κατ' εντολήν των ΗΠΑ και με τις ευλογίες της άγριας Μέρκελ των «ανοικτών συνόρων».
Ο ελληνισμός βρίσκεται υπό
διωγμόν και οι φύλακες όχι μόνο δεν αγρυπνούν, αλλά είναι πρόθυμοι ν' ανοίξουν
τις καστρόπορτες. Όμως, όπως και άλλες φορές στο παρελθόν, ο ελληνισμός θα
επιβιώσει. ο Μακρυγιάννης έγραψε: Τρώνε από μας τα θεριά, αλλά μένει και
μαγιά.
Απόστολος Παπαδημητρίου Ηλεκτρολόγος - μηχανολόγος μηχανικός (Ε.Μ.Π.)