Γιατί πρέπει να καταψηφίσουμε τη ΝΔ στις επερχόμενες εκλογές της 21ης Μαΐου

2023-05-19

Γράφει ο Θεοφάνης Γκατζής του Θωμά και της Μίρκας

Διαβαίνοντας προς τις εκλογές της 21ης Μαΐου αρκετός κόσμος δεν έχει αποφασίσει ποιο κόμμα θα επιλέξει, ενώ ένα σημαντικό μέρος έχει καταλήξει στην προτίμησή του. Στο παρόν άρθρο θα επιχειρήσουμε να καταδείξουμε γιατί πρέπει να αποδοκιμάσουμε την κυβέρνηση της ΝΔ και γιατί θα ήταν ολέθριο λάθος για τον ελληνισμό και για την κοινωνική συνοχή η υπερψήφισή της!

Καταρχήν, ποιος πολίτης που διαπνέεται από δημοκρατικό πνεύμα και λογίζεται δημοκράτης θα επιλέξει ένα κόμμα και ένα πρωθυπουργό που δίχασε τους Έλληνες, στοχοποίησε άδικα όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων αρκετούς πολίτες, ενώ εφήρμοσε απολυταρχικό σύστημα διακυβέρνησης καταλύοντας το Σύνταγμα. Ποιος θα ξεχάσει της αήθεις επιθέσεις τους και τους εκβιασμούς του εναντίον συμπολιτών μας και τον κοινωνικό διαχωρισμό που επέβαλλε θυμίζοντας δικτάτορες!

Μνημείο παραβίωσης του Συντάγματος από το κόμμα της ΝΔ ήταν οι αναστολές των ανεμβολίαστων υγειονομικών που αποδείχθηκαν, κατόπιν από τον Άρειο Πάγο, ότι ήταν παράνομες κατόπιν από τον Άρειο Πάγο. Οι οποίες κόστισαν χιλιάδες ζωές αφήνοντας εντελώς ανοχύρωτο το ΕΣΥ. Ποιος νοήμων πολίτης δε θα αποδοκιμάσει τη ΝΔ που αποδείχθηκε ανίκανη να διαχειριστεί κρίσεις που παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια της θητείας της.

Για του λόγου το αληθές αναφέρουμε την παταγώδη αποτυχία διαχείρισης της υγειονομικής κρίσης που κόστισε χιλιάδες ζωές συμπολιτών μας! Και πως μπορεί να είναι διαφορετικά από τη στιγμή που επί παραδείγματι στη γειτονική Σερβία, μια χώρα με παρόμοιο πληθυσμό με μας, αλλά σαφώς λιγότερο οικονομικά αναπτυγμένη, οι θάνατοι που σημειώθηκαν από Covid-19 ήταν οι μισοί από αυτούς που καταγράφηκαν στη χώρα μας! Αλλά εκεί η κυβέρνηση της χώρας φρόντισε να στηθούν πρόχειρες νοσοκομειακές μονάδες σε αντίθεση με μας που χρηματικά ποσά πολλών εκατομμυρίων δόθηκαν στα ΜΜΕ για να πείσουν ότι η διαχείριση της κυβέρνησης στην υγειονομική κρίση ήταν η καλύτερη δυνατή που θα μπορούσε να υπάρξει και παράλληλα να ενισχύσουν το προφίλ του πρωθυπουργού.

Μάλιστα ο Έλληνας πρωθυπουργός στη Βουλή ανέφερε ότι δε γνωρίζει κάποια επιστημονική έρευνα που να δεικνύει ότι το ποσοστό θνησιμότητας των ατόμων που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ είναι μεγαλύτερο από αυτό που νοσηλεύονται εντός των ΜΕΘ παρότι υπήρχε η μελέτη, των κυρίων Λύτρα και Τσιόδρα που διαβεβαίωνε το αντίθετο. Με απόρροια περίπου το 97% των ασθενών που νοσηλεύτηκαν διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ να καταλήξουν!

Επιπλέον, η κυβέρνηση Μητσοτάκη ήταν υπεύθυνη για την παράλυση του κρατικού μηχανισμού και την απουσία πρόληψης σε έκτακτες καταστάσεις, όπως δυο φορές στις χιονοπτώσεις στην Αττική και στις πυρκαγιές της Εύβοιας! Αποτέλεσμα δεκάδες Έλληνες πολίτες να ταλαιπωρηθούν και να κινδυνεύσει η ζωή τους μένοντας αποκλεισμένοι στην Αττική Οδό για πολλές ώρες και χιλιάδες στρέμματα να κατακαούν με ανεπανόρθωτες ζημιές στη χλωρίδα και την πανίδα.

Επίσης, η ανικανότητα της ΝΔ στη διακυβέρνηση της χώρας αποδείχθηκε δυστυχώς περίτρανα με την τραγωδία στα Τέμπη! Παντελώς αδιάφορη η πολιτική κώφευε μπροστά στις προειδοποιήσεις των εργαζομένων για σοβαρό κίνδυνο δυστυχήματος λόγω των ελλείψεων στο σιδηροδρομικό δίκτυο (τηλεδιοίκηση, φωτοσημάνσεις)! Επίσης, ποιος νομοταγής πολίτης θα διανοηθεί να επιλέξει την κυβέρνηση της ΝΔ που ανελλιπώς τα τελευταία τέσσερα χρόνια παραβίαζε το Ελληνικό Σύνταγμα και χρησιμοποίησε μαφιόζικες πρακτικές που χαρακτηρίζουν τις εγκληματικές οργανώσεις. Για του λόγου το αληθές το μέγιστο σκάνδαλο των υποκλοπών παραβιάζει τα προσωπικά δεδομένα και είναι ταυτόσημο με τις πρακτικές δικτατορικών καθεστώτων που εγκληματούν, σε πολλές περιπτώσεις, εις βάρος των πολιτών τους!

Ποιος Έλληνας πατριώτης θα επικροτήσει ένα κόμμα τα στελέχη του οποίου πριν τις εκλογές του 2019 διαλαλούσαν ότι η Συμφωνία των Πρεσπών είναι μια πολύ κακή συμφωνία και διαβεβαίωναν ότι θα έθεταν εμπόδια για την είσοδο του κράτους των Σκοπίων σε διεθνείς οργανισμούς. Ενώ τελικά ισχυρίζονται ότι η συμφωνία είναι μια καλή συμφωνία και κατέβαλλαν κάθε δυνατή προσπάθεια στη διάρκεια της θητείας τους να αρχίσουν οι συνομιλίες ένταξης των Σκοπίων στην ΕΕ. Ποιος νομοταγής πολίτης θα ψηφίσει ένα πρωθυπουργό που κατήργησε κάθε ίχνος αξιοκρατίας!

Χαρακτηριστικά επί κυβέρνησης της ΝΔ εκτοξεύθηκαν οι απευθείας αναθέσεις, σε σχεδόν σε διπλάσιο βαθμό σε σχέση με την περίοδο διακυβέρνησης άλλων κομμάτων, στο ύψος των 10 δισεκατομμυρίων περίπου και κατασπαταλήθηκε ο δημόσιος πλούτος που διασκορπίστηκε σε μερικούς κρατικοδίαιτους επιχειρηματίες υποστηρικτές της ΝΔ!

Επίσης, η κυβέρνηση των αρίστων αύξησε υπέρμετρα τον αριθμό των μετακλητών υπαλλήλων σε σχέση με το παρελθόν και μάλιστα παρείχε μεγάλες μισθολογικές αυξήσεις σε αυτούς! Ενώ προέβει σε χιλιάδες προσλήψεις ημετέρων σε οργανισμούς κάθε άλλο από ποτέ Χαρακτηριστική η περίπτωση των προσλήψεων αορίστου χρόνου στην ΔΕΔΔΗΕ, ότι δεν αναρτήθηκαν τα μόρια των υποψηφίων που συμμετείχαν στο διαγωνισμό παρά μόνο τα ονόματα μερικών που καλούνταν σε συνέντευξη!

Ποιος νοήμων και ευαισθητοποιημένος πολίτης θα ανεχτεί τις ανακρίβειες που ειπώθηκαν από τον πρώην κυβερνητικό εκπρόσωπο Οικονόμου, τον υπουργό επικρατείας κ. Γεραπετρίτη και τον υφυπουργό Μεταφορών κ. Παπαδόπουλο ότι δήθεν υφίστανταν τηλεδιοίκηση στη Λάρισα, στην προσπάθειά τους να συγκαλύψουν το έγκλημα και να καταλαγιάσουν την οργή του κόσμου, ενώ μετά από κάποιο καιρό σύμφωνα με το πόρισμα των εμπειρογνωμόνων αποδείχτηκε περίτρανα ότι ήταν ανύπαρκτη! Δηλαδή προσπάθησαν ένα τέτοιο γεγονός να το καλύψουν επικοινωνιακά και με διαστρέβλωση της πραγματικότητας. Πόσο αισχύνη πραγματικά!

Ποιος οικογενειάρχης θα ανεχτεί τη ληστεία που πραγματοποιήθηκε στους λογαριασμούς της ενέργειας και την κοροϊδία με τις επιστροφές μηδαμινών ποσών. Ποιος σώφρων πολίτης που έχει σώας τας φρένας θα πιστέψει ότι υπήρχε αύξηση στους μισθούς και στις συντάξεις, όταν η αύξηση αυτή καλύφθηκε από τη μεγάλη ακρίβεια και τελικά στην καλύτερη περίπτωση αν δεν ήταν πραγματική μείωση ήταν ουδέτερη κατάσταση (δηλαδή ούτε αύξηση, ούτε μείωση).

Προς επίρρωση του παραπάνω ισχυρισμού αναφέρουμε ότι σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ, το 2022 στην Ελλάδα, ο μέσος πραγματικός μισθός μειώθηκε κατά 7,4%!

Ποιος δημοκράτης θα λησμονήσει τα ανερμάτιστα μέτρα (εγκλεισμοί) που ακολουθηθήκαν την περίοδο του covid-19 που παραβίαζαν ατομικές ελευθερίες με αποτέλεσμα σχεδόν μηδενικό. Ποιος Χριστιανός Ορθόδοξος θα λησμονήσει την ύβρη που διέπραξε η κυβέρνηση της ΝΔ σφραγίζοντας τις εκκλησίες την περίοδο του Πάσχα του 2019, απαγορεύοντας λιτανείες εικόνων Αγίων. Εικόνες του να υπάρχουν περιπολικά έξω από τους Ιερούς Ναούς που εόρταζαν με κορδέλες περιμετρικά τους δεν ξεχνιούνται. Επίσης, η απόφαση αλλαγή της ώρας της Θείας Αναστάσεως από τις 12μ.μ στις 9μ.μ το Πάσχα του 2020 χωρίς αιτιολογία και η απαγόρευση της δημόσιας τέλεσης του Αγιασμού των Υδάτων την πρωτοχρονιά του 2021, αποτελούν μνημεία ντροπής και Θείας ασέβειας!

Δηλωτικό το πόσο ξεχαρβαλωμένο είναι το κράτος που δημιουργήθηκε από την κυβέρνηση των αρίστων του επιτελικού κράτους της ΝΔ αποτελεί η τραγωδία στα Τέμπη. Οι υπεύθυνοι της τραγωδίας, σύμφωνα με το πόρισμα που συντάχθηκε έχουν ονοματεπώνυμο. Δεν είναι μόνο ο σταθμάρχης της Λάρισας, αλλά και η πολιτική ηγεσία δηλαδή ο αρμόδιος υπουργός κ Καραμανλής και ο πρωθυπουργός. Που κώφευσαν παρά τις προειδοποιήσεις των εργαζομένων ότι επίκειται ατύχημα!

Μνημείο εμπαιγμού προς τον ελληνικό λαό και ασέβειας προς τα θύματα είναι η απόφαση να συμπεριληφθεί στα ψηφοδέλτια του κόμματος ο κ. Καραμανλής. Αντί να προσέλθουν ως κατηγορούμενοι στον εισαγγελέα για το έγκλημα στα Τέμπη ώστε να δώσουν καταθέσεις Μητσοτάκης και Καραμανλής προσπαθούσαν να αποποιηθούν των ευθυνών τους με φτηνά επικοινωνιακά τεχνάσματα έχοντας στο νου τους μόνο τις εκλογές! Ενώ ξεκίνησαν τον προεκλογικό αγώνα τα στελέχη της ΝΔ με θράσος σα να μη συνέβη τίποτα και όλα να βαίνουν καλώς! Πραγματικά ξετσιπωσιά χάθηκε το φιλότιμο!

Ποιος πολίτης που διαπνέεται από δημοκρατικά αισθήματα θα ανεχθεί μια κυβέρνηση που εξαιτίας των αντιδημοκρατικών πρακτικών που ακολούθησε οδήγησε την χώρα μας να κατατάσσεται στην τελευταία θέση της Ε.Ε. και στα Βαλκάνια στη λίστα των χωρών με βάση την 'Ελευθερία του Τύπου' στην έκθεση που δημοσίευσαν οι «Δημοσιογράφοι χωρίς Σύνορα»!!! Το σοκαριστικό της υπόθεσης είναι ότι βρίσκεται στην 107η θέση παγκοσμίως, ενώ πιο υψηλά από μας υφίστανται αρκετές αφρικανικές χώρες (Σενεγάλη στην 104η, Μαδαγασκάρη στην 101η, Γκαμπόν στην 94η, Σιέρα Λεόνε στην 74η θέση!). Παραθέτουμε την ηλεκτρονική πηγή που περιλαμβάνει το συγκεκριμένο δημοσίευμα στο τέλος του παρόντος άρθρου. Απίστευτα πράγματα που αποδεικνύουν περίτρανα πως η κυβέρνηση της ΝΔ έπληξε ανεπανόρθωτα τη δημοκρατία στη χώρα μας!

Συμπερασματικά, ο πρωθυπουργός Μητσοτάκης, οι υπουργοί, οι υφυπουργοί και τα υπόλοιπα στελέχη της ΝΔ επέδειξαν μια άνευ προηγουμένου αλαζονεία μη σεβόμενοι ανθρώπινα δικαιώματα, καταλύοντας κάθε είδους αξιοκρατία, ψευδόμενοι ασυστόλως και κατασπαταλώντας το δημόσιο χρήμα με απόρροια την υποθήκευση του μέλλοντος των νεότερων γενεών. Κύριο μέλημά τους δεν ήταν η βελτίωση του βιοτικού επίπεδου των Ελλήνων, αλλά η εξυπηρέτηση ημετέρων και ολιγαρχών! Μάλιστα για να επιτύχουν τις επιδιώξεις τους μετήλθαν ανέντιμων μέσων παραβιάζοντας ανελλιπώς το Σύνταγμα. Απέτυχαν παταγωδώς στη διαχείριση της πανδημίας αδιαφορώντας για την κατάσταση του ΕΣΥ. Αντί να βελτιώσουν την κάκιστη κατάσταση που παρέλαβαν από το ΣΥΡΙΖΑ το υποβάθμισαν περαιτέρω οδηγώντας στον θάνατο χιλιάδες συμπατριώτες μας.

Επιπρόσθετα, στην κρίσιμη στιγμή που θα μπορούσαν να σωθούν χιλιάδες ζωές επέβαλλαν αναίτια, όπως αποδείχτηκε εκ των υστέρων, σε αναστολή χιλιάδες ανεμβολίαστους υγειονομικούς διαλύοντας το ΕΣΥ!!

Για τα δύο αυτά γεγονότα (έγκλημα στα Τέμπη, τραγική διαχείριση της πανδημίας) πρέπει να υπάρξει ενδελεχής δικαστική έρευνα στο μέλλον από μια ανεξάρτητη δικαιοσύνη που δεν θα είναι υποχείριο της κυβέρνησης της ΝΔ. Για τους λόγους που παρατέθηκαν η κυβέρνηση της ΝΔ διεκδικεί τον τίτλο αν όχι της χειρότερης κυβέρνησης στην ιστορία της Ελλάδας, αλλά σίγουρα της χειρότερης μεταπολεμικά! Αν συμμετείχε το κόμμα της ΝΔ στις εκλογές ενός δημοκρατικά ευνομούμενου κράτους το καλύτερο που θα μπορούσε να περιμένει θα ήταν η είσοδος στο κοινοβούλιο του κράτους αυτού, αν της επέτρεπαν βέβαια οι νομικές αρχές να συμμετάσχει μετά από τα τόσα εξόφθαλμα εγκληματικά που διέπραξε στη διάρκεια της θητείας της και την παραβίαση του Συντάγματος και του δημοκρατικού πολιτεύματος που προκάλεσε!

Επιβάλλεται συνεπώς οι πολίτες να αναλογιστούν τα όσα τραγικά και πρωτοφανή γεγονότα συνέβηκαν στα τελευταία τέσσερα χρόνια, να κλείσουν τα αυτιά τους στις στην αισχρή προπαγάνδα, στις σειρήνες καταστροφολογίας που εκπορεύονται από τη ΝΔ και να πράξουν λογικά καταψηφίζοντας τη ΝΔ. Στη δημοκρατία κύριοι της ΝΔ δεν υπάρχουν αδιέξοδα!

Πρέπει να γνωρίζουν οι επίδοξοι ψηφοφόροι της ΝΔ ότι η υπερψήφισή της θα σημάνει την απόλυτη καταστροφή για την επόμενη τετραετία (βλέπε περαιτέρω υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου, κοινωνική αποσάθρωση, περαιτέρω κατάλυση ανθρωπίνων και δημοκρατικών δικαιωμάτων) οδηγώντας μας, δυστυχώς, σε τραγικά γεγονότα! Μαυρίστε τους γιατί μας μαύρισαν την ψυχή, εξευτέλισαν την ανθρώπινη αξιοπρέπειά και απαγόρευσαν τη θρησκευτική ελευθερία!

Εν κατακλείδι, υφίστανται Έλληνες και Ελληνίδες, δημοκράτες και δημοκράτισσες αξιόλογες λύσεις αξιόλογες, που μπορεί να τιμήσετε με την υπερπολύτιμη ψήφο σας, με πατριωτικό πρόσημο που θα σημάνουν ελπίδα για το Έθνος και κοινωνική ανάταξη.Επ' ουδενί λόγω η αποχή δεν είναι λύση. Μην αφήσετε τους κομματικούς στρατούς και άλλους να ορίσουν την τύχη σας!

Υ.Γ.1 https://www.neolaia.gr/2023/05/03/rsf-eleftheria-tipou-ellada/

© 2018 ΟΜΑΔΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΚΕΨΗΣ (ΤΗΙΝΚ ΤΑΝΚ) | Διατηρούνται όλα τα δικαιώματα.
Υλοποιήθηκε από τη Webnode
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε